В уряді планують вирішити енергетичну кризу за допомогою Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

В уряді планують вирішити енергетичну кризу за допомогою Білорусі

В уряді планують вирішити енергетичну кризу за допомогою Білорусі
Джерело:  online.ua

З 1 листопада Україна має намір розпочати імпорт електричної енергії з Республіки Білорусь. Про це розповіли інсайдери в Міністерстві енергетики.

Джерело: "ЕП"

Україна хоче вирішити енергетичну кризу за допомогою Білорусі

Варто звернути увагу на те, що переріз ліній електропередач, які з'єднують Україну і Білорусь, становить 900 МВт. Згідно з останніми даними, задіяти з них мають намір мінімум половину.

"Ці поставки покликані допомогти Україні вийти з енергетичної кризи, в якій країна опиниться в кінці жовтня – на початку листопада, коли очікується внутрішнє зростання попиту на електроенергію. Задовольнити його за рахунок внутрішніх виробників енергії країна не здатна через провалену програму з накопичення вугілля", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що в разі політичної відмови офіційного Мінську продавати електроенергію, українська влада, цілком можливо, буде вимушена почати штучне обмеження внутрішнього споживання.

За словами анонімних джерел, першими під категорію обмежень потраплять промислові споживачі - останнім запропонують добровільне скорочення обсягів споживання на 10-20%.

"Якщо добровільного скорочення не відбудеться, промисловість буде обмежена примусово", – каже інсайдер.

Що важливо розуміти, офіційні представники відомства поки заперечують інформацію про можливий імпорт з Білорусі.

"Для планового проходження опалювального сезону в Міненерго питання комерційного імпорту з Росії та Білорусі не розглядається. Міненерго зверталось до НКРЕКП з пропозицією заборони імпорту з Росії та Білорусі. Щодо стану накопичення вугілля, то збільшений майже у 2 рази в серпні графік накопичення передбачає можливість сталого проходження ОЗП у самих критичних умовах. Фінансову можливість генерації для закупівлі вугілля стабілізовано. Що було зроблено, зокрема, для збільшення імпорту вугілля.", - заявили в міністерстві.

Читайте також:

  • Шмигаль розповів про зміну цін на газ після запуску "Північного потоку-2".

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі.

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: подробиці читайте в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?