В уряді попередили про нову проблему для України через рішення КСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді попередили про нову проблему для України через рішення КСУ

В уряді попередили про нову проблему для України через рішення КСУ
Джерело:  daily.rbc.ua

Представник Кабінету міністрів та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба озвучив українським громадянам важливе попередження. Як стверджує дипломат, у разі відсутності систематичного подолання наслідків скандального рішення Конституційного суду України щодо скасування е-декларацій Європейський Союз може констатувати проблеми для безвізу з нашою країною. Своєю думкою з цього приводу глава відомства поділився у інтерв’ю "РБК-Україна", передає ONLINE.UA.

"В день проголошення рішення Конституційного суду КСУ справді поставив Україну своїм рішенням на край прірви, внизу якої було написано "втрата безвізу". І пальці вже висіли над прірвою", — наголосив український дипломат.

Також Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що завдяки рішенням українського лідера Володимира Зеленського, РНБО та уряду, офіційний Київ відійшов від краю цієї прірви.

"Але якщо ситуація не буде виправлена, і негативні наслідки рішення КСУ не будуть систематично подолані, всі ці проблеми можуть бути констатовані у наступному звіті Єврокомісії про функціонування безвізу", — підкреслив очільник МЗС України.

Дмитро Кулеба переконаний, що загрози для безвізу ми зможемо уникнути.

"Але навіть їхня можлива констатація, якої, я переконаний, вдасться уникнути, не була би втратою безвізу, бо рішення про позбавлення безвізу – це політичне рішення. У всякому разі, можу запевнити, що президент України абсолютно налаштований не допустити такого сценарію. Не заради задоволення вимог Євросоюзу, а заради України та її розвитку", – наголосив український дипломат.

Окрім того, він додав, що офіційний Київ нещодавно передав національну доповідь щодо виконання умов з лібералізації візового режиму і наразі чекає на реакцію партнерів. Що важливо розуміти, Венеційська комісія (ВК) має намір ухвалити рішення за запитом президента України щодо "конституційної ситуації" в Україні на засіданні 11 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Верховна Рада підтримала ініціативу  з відновлення кримінальної відповідальності за неправдиві дані у декларуванні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?