В уряді пропонують провести перепис населення незвичним способом
Категорія
Україна
Дата публікації

В уряді пропонують провести перепис населення незвичним способом

В уряді пропонують провести перепис населення незвичним способом

Віце-прем’єр-міністр України Степан Кубів стверджує, що уряд готовий протестувати проведення перепису населення за допомогою смартфонів. Однак це поки не означає відмову від традиційної форми перепису на паперових бланках, повідомляє ONLINE.UA.

За словами чиновника, використання смартфонів у подібному опитуванні має перевагу для самих людей. Вони зможуть обирати, як їм зручніше відповісти на запитання. Для тих, хто не має бажання відкривати свої двері для сторонніх, буде надана можливість заповнити анкету на спеціальному сайті. Відповіді можна буде надати через звичайний смартфон.

Віце-прем’єр переконаний, що «ходити по домівках» для отримання інформації з багатьох питань вже не потрібно, бо ці дані містяться у низці реєстрів – від актів цивільного стану до реєстру виборців. Досвід скандинавських країн, де подібні опитування успішно проводяться, доводить, що Україна йде правильним шляхом.

Як відомо, незважаючи на рекомендацію ООН проводити перепис кожні 10 років, останнє масштабне демографічне дослідження в Україні було проведено у 2001 році. Ні у 2010, ні у 2011 році перепис не проводився.

Проведення перепису населення в Україні важливо з кількох причин. По-перше, треба чітко встановити, скільки наших співгромадян фактично проживає в країні, а скільки виїхало за кордон. По-друге, уряду треба дізнатись місце проживання вимушених переселенців, які з’явились внаслідок анексії Криму та війни на Сході. Їх, за різними даними, від 1,3 до 1,7 млн осіб. Крім цього, дані перепису населення дозволять більш глибоко вивчити демографічні та соціальні проблеми.

Нагадаємо, що від сьогоднішнього дня українців почали штрафувати за борги по комуналці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?