В уряді розкрили деталі новітньої Стратегії воєнної безпеки України
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді розкрили деталі новітньої Стратегії воєнної безпеки України

В уряді розкрили деталі новітньої Стратегії воєнної безпеки України
Джерело:  online.ua

В Міністерстві оборони України пояснили деталі Стратегії воєнної безпеки держави під час Всеукраїнського форуму “Україна 30”.

Джерело: виступ міністра Андрія Тарана

За словами політика, перш за все в українському уряді ставлять за мету підхід, який не збігається з виснажливим для економіки воєнним паритетом з противником, що відзначено “тотальною мілітаризацією” країни.

“Пріоритет надається застосуванню превентивних, асиметричних та непрямих дій для запобігання ескалації воєнного конфлікту, ширшому залученню до оборонних завдань цивільних інституцій та потужного руху опору”, - пояснив Таран.

Міністр оборони зауважив, всеосяжна оборона за дотриманням таких умов дозволить забезпечити постійну готовність державного апарату, військових сил до врегулювання криз, відбиття нових нападів.

Таран також звернув увагу на те, що чинна Стратегія національної безпеки у порівнянні з попередніми документами не тільки зумовлює засади для безпосередньо оборони, а також закладає шлях для модернізації відповідних сил.

Закон “Про національну безпеку України” чітко встановлюють параметри взаємозв’язку Стратегії з іншими документами, які торкаються питання національної безпеки.

“Новий підхід оборонного планування враховує пріоритетність і ресурсні можливості держави у коротко-, середньо- та довгостроковій перспективах. Наразі, першочерговий розвиток ведеться відносно восьми напрямів… Переваги такого комплексного підходу важко переоцінити, адже впроваджуються сприятливі умови для відновлення територіальної цілісності України та досягнення безпечнішого майбутнього”, - додав міністр оборони.

Він резюмував, що планування оборони України разом з розвитком сил для цієї оборони передбачає удосконалення системи керування військовими підрозділами та зброєю, а також розвиток ВМС, протиповітряного захисту, авіації, ракетних військ та артилерії, безпілотних спроможностей.

Водночас Таран нагадав про заходи з впровадження у ЗСУ стандартів, прийнятих у країнах-союзниках НАТО, що наближує Україну до євроатлантичної інтеграції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?