В Міноборони застерегли від нової загрози, спровокованої політикою РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

В Міноборони застерегли від нової загрози, спровокованої політикою РФ

В Міноборони застерегли від нової загрози, спровокованої політикою РФ
Джерело:  online.ua

Зовнішня політика Кремля може спровокувати спалах нового міжнародного конфлікту на території Європи, застерігають у Міністерстві оборони України.

Джерело: форум “Україна 30”

За словами міністра Андрія Тарана, до таких трагічних наслідків може привести військова політика Москви, яку та намагається розгортати на всьому пострадянському просторі. Вона несе загрозу не тільки Чорноморському чи Балтійському регіонам.

Він звернув увагу на створення виключно у власних інтересах конфлікту в Придністров’ї, а також інших наразі заморожених збройних протистоянь у колишніх радянських республіках.

Водночас Кремль займається нарощуванням наступальних угрупувань військ, а також розгортає нові ракетні озброєння, організовує надзвичайні за масштабами військові навчання біля західних кордонів Росії та в окупованому Криму чи ОРДЛО на сході України.

“Така воєнна політика Кремля загрожує нацбезпеці України та інших держав Балтійського та Чорноморського регіону і вона може призвести до подальшої ескалації збройної агресії проти України та спровокувати міжнародний збройний конфлікт у Європі”, - вважає Таран.

Агресія Росії

У березні російська сторона оголосила про раптові й неанонсовані військові навчання, які нібито не несли загрозу жодній іншій державі. Кремль пояснював їх своїм суверенним правом на переміщення армій російською територією та загрозою з боку НАТО та України.

Через цю “загрозу” Міноборони перекинуло понад 100 тисяч солдатів зі зброєю та технікою до українських кордонів. Наприкінці квітня було оголошено про припинення навчань.

Утім, Київ та іноземні його партнери засумнівалися у повній правдивості заяв Кремля.
Сам президент Володимир Зеленський також на форумі “Україна 30” згадав про агресивні наміри Росії, але відкинув реальну загрозу повномасштабного вторгнення станом на травень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?