В уряді розкрили деталі законопроєкту з реформування НАБУ
Категорія
Політика
Дата публікації

В уряді розкрили деталі законопроєкту з реформування НАБУ

В уряді розкрили деталі законопроєкту з реформування НАБУ
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів запропонували два сценарії для звільнення Артема Ситника, директора Національного антикорупційного бюро України. Міністр Юстиції Денис Малюська пояснив, два рішення Конституційного суду визнали неконституційним указ про його призначення та участь президента в доборі директора в законі про НАБУ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика у Facebook.

За його словами, уряду необхідно ліквідувати цю прогалину.

“Перед урядом стояло завдання прогалину у законі закрити та врегулювати питання статусу НАБУ і його директора. Першим підходом до бар'єра став законопроєкт №4437 – у ньому Уряд (задля уникнення будь-яких сумнівів у легітимності директора НАБУ) запропонував на рівні закону надати Артему Ситнику повноваження директора НАБУ до обрання нового директора за новою процедурою”, - зауважив Малюська.

Утім, цей законопроєкт не підтримали на рівні Верховної Ради. Тим часом Міжнародний валютний фонд поставив закриття суперечки в законодавстві однією з умов співпраці для України.

“Тому уряд зробив другий підхід – новий законопроєкт, який надає НАБУ статусу органу виконавчої влади та нову процедуру обрання директора НАБУ. Також окремою нормою законопроєкту вказано, що протягом проходження відбору нового директора НАБУ повноваження директора виконуватиме перший заступник директора НАБУ. Подивимось якою буде реакція Парламенту на цей законопроєкт”, - резюмував міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, 15 лютого український активіст та очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін неочікувано для всіх повідомив, що Кабінет міністрів розглянув і має намір передати до Верховної Ради законопроєкт, "яким звільняє чинного директора НАБУ Артема Ситника". За словами антикорупціонера, це була ініціатива українського лідера Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?