В уряді розповіли, чому не можна скасувати поїзди до Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

В уряді розповіли, чому не можна скасувати поїзди до Росії

В уряді розповіли, чому не можна скасувати поїзди до Росії
Джерело:  online.ua

Глава Кабміну Володимир Гройсман каже, що Україна не може розірвати залізничне сполучення з Росією через зобов'язання перед Євросоюзом. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Розірвати в один момент сполучення між Україною і Росією, в тому числі залізничне, коли йде транзит товарів до Європейського Союзу, а ми маємо міжнародні зобов'язання перед ЄС в рамках, в тому числі, угоди про асоціацію, ми просто не можемо", - сказав Гройсман.

Один із глядачів, зазначивши, що найприбутковішим став напрямок Укрзалізниці Київ-Москва, запитав, чи не вирішив Кабмін зробити прибутковою Укрзалізницю, заборонивши авіасполучення з РФ.

Очільник уряду відповів, що "ні в якому разі так питання ніхто не розглядає".

"Ми повинні вводити обмеження, коли Росія напала на Україну. Це наш ворог... Скасовані обмеження можуть бути тільки тоді, коли росіяни вийдуть з території України", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Міністерство інфраструктури України внесло на розгляд Верховної Ради законопроект про заборону пасажирського залізничного сполучення з Росією. Вантажні перевезення ініціатива не зачіпає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Україні запропонували припинити не тільки залізничне, але і автобусне сполучення з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?