В уряді спростили надання фінансової допомоги політв'язням
Категорія
Україна
Дата публікації

В уряді спростили надання фінансової допомоги політв'язням

В уряді спростили надання фінансової допомоги політв'язням
Джерело:  online.ua

За словами віце-прем’єр-міністра та міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, в уряді спростили механізм надання фінансової допомоги жертвам політичних репресій.

Джерело: Telegram-канал Ірини Верещук

Надання фінансової допомоги політв'язням стане простіше

Верещук нагадала, що після визволення з російського полону українські політв'язні матимуть право на отримання грошової допомоги.

Наше законодавство передбачає, що після звільнення з російських застінків наші політв’язні мають право на грошову допомогу від Української держави. Є спеціальна міжвідомча комісія, яка визнає особу такою, що була позбавлена свободи внаслідок збройної агресії проти України. Це дає людині право на отримання грошової допомоги. Проблема полягала в тому, що міжвідомча комісія могла надавати особі відповідний статус тільки на підставі спеціальних списків, що формуються СБУ, - повідомила міністр.

Вона підкреслила, що уряд ухвалив внесення змін до порядку соціального і правового захисту осіб, позбавлених волі у наслідок російської агресії проти України.

Ірина Верещук (фото - Wikimedia.org)

Цими змінами ми "відв’язали" правовий статус наших політв’язнів від списків СБУ. Сьогоднішня постанова уряду спрощує процедури та робить їх більш справедливими, - підкреслила Верещук.

Загроза російського вторгнення в Україну

Представник України при НАТО Наталія Галібаренко заявила, що серед країн-членів Південноатлантичного аяльнсу не має узгодженної позиції щодо України.

Галібаренко підтвердила, що думки країн-членів Альянсу розділились у питані стосовно забезпечення захисту України від російської агресії.

Посол вважає, що під час наступного саміту НАТО, який має відбутись наприкінці червня 2022 року у Мадриді, рішень щодо членства України підписано не буде.

Генсек НАТО закликав очільника Кремля відвести збройні сили від українського кордону. Єнс Столтенберг водночас не став обіцяти Володимиру Путіну виконання вимог офіційної Москви про так звані "гарантії безпеки", які напередодні опублікувало Міноборони Росії.

Вкотре підкресливши, що питання приєднання України до Альянсу залишається виключно питанням дипломатичних відносин нашої країни та НАТО, генсек нагадав, що Росія не може впливати на це рішення. Він водночас висловив готовність до переговорів щодо згаданих гарантій безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?