В уряді визначили, як вводитимуть 5G в Україні
Категорія
Технології
Дата публікації

В уряді визначили, як вводитимуть 5G в Україні

В уряді визначили, як вводитимуть 5G в Україні
Джерело:  online.ua

Кабінет міністрів на плановому засіданні у середу, 11 листопада, ухвалив рішення щодо плану впровадження у майбутньому системи зв'язку 5G. Вже за рік проведуть конкурс для видачі ліцензій на використання смуг зв'язку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки засідання уряду.

За оприлюдненими деталями, тендер оголосять у жовтні 2021 року. Вже наступного грудня результати такого конкурсного змагання оголосять.

"Затвердили план заходів для впровадження 5G зв’язку в Україні — важливий проєкт для розвитку кластерної економіки, де будуть реалізовані проєкти хмарних технологій, та проєкти, які стосуються Інтернету речей", - додав прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання.

Водночас у тексті такого розпорядження наголосили, 5G стане розширенням для функціоналу сервісів минулих поколінь зв'язку.

"Основними функціональними особливостями мереж 5G є вдосконалений мобільний широкосмуговий доступ до Інтернету, наднадійні комунікації з низькою затримкою і масивні міжмашинні комунікації, на основі яких будується все різноманіття послуг і можливостей мереж ІМТ2020 (5G)", - говориться в документі.

Зокрема, нове покоління матиме вищу швидкість передачі інформації, більш об'ємне відео та відео надзвичайної чіткості.

Наразі відомо, що вчені й посадовці Південної Кореї встановили терміни розробки й тестування покоління 6G, однак вони торкаються кінця 2020-х років.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Євросоюзу можуть спільно розробити стратегії протидії дезінформації, яка наразі оточує вежі 5G та "небезпеку" зв’язку нового покоління. Ініціаторами стали 15 країн співдружності, серед яких Польща. У відповідному листі до центрального керівництва ЄС говориться про 140 атак на вежі 5G по всій Європі упродовж періоду з січня до червня цього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?