В уряді визначилися з тарифами на опалення та гарячу воду
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді визначилися з тарифами на опалення та гарячу воду

В уряді визначилися з тарифами на опалення та гарячу воду
Джерело:  online.ua

За словами премьєр-міністра України Дениса Шмигаля, у цьому опалювальному сезоні підвищення тарифів не планується.

Джерело: пресслужба Кабміну

Опалювальний сезон 2021-2022 в Україні

Очільник уряду підкреслив, що мери міст забов'язались не змінювати тарифи на тепло та гарячу воду у цьому опалювальному сезоні.

Мери міст взяли на себе зобов'язання, що тарифи на тепло і гарячу воду для людей в цьому опалювальному сезоні залишаться стабільними й рости не будуть. Ми бачимо, що ці зобов'язання виконуються, - відзначив Шмигаль.

Голова уряду зауважив, що Кабмін закріпить умови надання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло.

Очікується, що у місцеві бюджеті буде перераховано близько 20 млрд гривень на покриття різниці в тарифах і погашення заборгованності перед НАК "Нафтогаз".

Шмигаль также відзначив, що до кінця опалювального сезону ціни на газ для споживачів також не зміняться.

Ми бачимо, що ціни на газ в Європі знову досягають майже 1,5 тисячі доларів. Однак механізм, напрацьований урядом у вигляді фіксованої річної ціни на газ, дозволяє захистити споживачів від зростання тарифів, - відзначив Шмигаль.

Скільки коштує газ в Україні

Ціна на газ в Україні сильно залежить від цін на європейських ринках, оскільки у Європі закупається близько 30% всього українського газу.

Для побутових споживачів у нашій країні з 1 травня по 30 Квітня 2022 року діє Літня пропозиція ціни газу від 7,96 до 13,5 гривень за кубометр.

Але ринкові ціни на газ досягають 40 грн за куб. м.

5 жовтня ціна продажу газу в Європі досягла майже 2 тис.дол. за тисячу кубів, що стало абсолютним рекордом.

Держподатслужба оприлюднила середню митну вартість імпортного природного газу станом на жовтень місяць. Ціна склала 19 261,6 грн або 730,7 доларів за 1 тис.кубометрів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?