В Узбекистані заарештували доньку померлого президента Карімова
Категорія
Світ
Дата публікації

В Узбекистані заарештували доньку померлого президента Карімова

В Узбекистані заарештували доньку померлого президента Карімова
Джерело:  Фергана

В Узбекистані заарештували старшу дочку першого президента Іслама Карімова Гульнару.

Про це в п'ятницю, 28 липня, заявили в Генеральній прокуратурі Узбекистану, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фергану".

Читайте також: Сльози і квіти на дорогу: з'явилося відео з узбеками, які оплакують Карімова

Кримінальну справу проти Карімової за підозрою в ухилянні від сплати податків було порушено ще в 2013 році. За час слідства було встановлено, що Гульнара Каримова контролювала і допомагала злочинній групі, яка з 2001 до 2013 року здійснила ряд злочинів, через що 45-річна жінка була засуджена до п'яти років обмеження волі.

Проте слідство тривало, і їй пред'явили звинувачення за статтями про шахрайство, виготовлення і використання фальшивих документів, легалізацію доходів, отриманих злочинно, приховування іноземної валюти, порушення правил торгівлі і митного законодавства.

Читайте також: ЗМІ знайшли "убиту" дочку президента Узбекистану

Збиток, заподіяний Гульнарою Карімовою державі і громадянам у двох кримінальних справах оцінюється в більш ніж $357 мільйонів.

Генпрокуратура Узбекистану інформує, що в рамках кримінального провадження Карімову вирішили взяти під варту, однак дата прийняття рішення не вказується.

Як повідомляв ONLINE.UA, перший президент Узбекистану Іслам Карімов помер 2 вересня 2016 року в Ташкенті.

Також нагадаємо, що восени 2016 року в Узбекистані також сталася ціла детективна історія з-за помилкової інформації про загибель Гульнари Карімової.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?