В яких регіонах України можна послаблювати карантин - список МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

В яких регіонах України можна послаблювати карантин - список МОЗ

В яких регіонах України можна послаблювати карантин - список МОЗ
Джерело:  online.ua

В Міністерстві охорони здоров'я виступили з новою довгоочікуваною заявою - попри те, що ситуація з пандемією коронавірусу в Україні продовжує стрімко погіршуватися, станом на 23 червня до послаблення карантинних заходів готові 10 областей країни та Київ. Згідно з новими критеріями оцінки рівня епідеміологічної ситуації, крім столиці послаблювати карантин можна на Вінничині, у Запорізькій, Кіровоградській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській областях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МОЗ.

Що важливо розуміти, 14 областей за одним чи кількома критеріями не можуть переходити до наступного етапу карантину, що передбачає послаблення обмежень, і вважаються регіонами із широким розповсюдженням коронавірусу. Варто зазначити, що дані щодо окупованої росіянами автономної республіки Крим відсутні.

Як відомо, з 22 червня регіоном з широким розповсюдженням COVID-19 вважається регіон, в якому є одна з таких ознак:

  • завантаженість ліжок в закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%;

  • середня кількість тестувань методом ПЛР і ІФА становить менше 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів;

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%;

  • показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%.

Посилення протиепідемічних заходів чи їх припинення на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць відбувається на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує зростати  — у вівторок, 23 червня, виявлено 833 нових випадки зараження. За весь період пандемії захворіли уже 38 074 особи, з них 1035 людей померли через ускладнення, викликані коронавірусною хворобою. Також зазначається, що 16 956 українців змогли перемогти коронавірус.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?