В якій валюті краще зберігати гроші в 2020 році - це потрібно знати кожному
Категорія
Економіка
Дата публікації

В якій валюті краще зберігати гроші в 2020 році - це потрібно знати кожному

В якій валюті краще зберігати гроші в 2020 році - це потрібно знати кожному
Джерело:  online.ua

Нещодавно весь світ спантеличила новина про те, що американський долар впав до дворічного мінімуму, однак аналітки Morgan Stanley переконують, що панікувати передчасно не потрібно. Ба більше, інвестиційний банк навіть вибрав американський долар як найбезпечнішу валюту у другому півріччі 2020, у якій найбезпечніше зберігати свої заощадження. Експерти також звертають увагу на те, що фондові ринки навпаки ростуть, зокрема індекс S&P 500 піднявся до історичного максимуму. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

"Ми очікуємо, що долар США буде найкращою захисною валютою, особливо зараз, коли низькі відсоткові ставки роблять його більш привабливою валютою для фінансування операцій carry trade", - заявили фахівці із Morgan Stanley.

Однак, що важливо розуміти, експерти допускають певні ризики для долара і уважно спостерігають за ситуацією. Вони зізнаються, що можуть змінити прогнози.

"Carry trade – одна із стратегій дій інвесторів на фондовому і валютному ринку, коли інвестори використовують валюту з низькою ставкою (як долар чи єна) для фінансування інвестицій у більш дохідні активи. У часи невизначеності інвестори можуть виходити із цих активів, тим самим зміцнюючи валюту", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що долар спочатку виграв від пандемії коронавірусу, підскочивши до 3,5-річного максимуму у березні, коли COVID-19 "прийшов" в Америку та поширив страх серед інвесторів. Проте в міру того як інвестори поверталися до інших активів, долар падав відносно інших валют. За словами валютних стратегів, політична невизначеність в США, включаючи ситуацію з економічним стимулюванням, також шкодить курсу долара.

"Чим довше залишається патова ситуація у Вашингтоні, тим більша небезпека того, що продаж доларів стане для багатьох виходом", - наголошує експерт Борис Шлоссберг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що співпраця України і МВФ за новою кредитною програмою на 5 млрд доларів виявилася під загрозою зриву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?