В Японії ввели міністра самотності та ізоляції на тлі пандемії
Категорія
Світ
Дата публікації

В Японії ввели міністра самотності та ізоляції на тлі пандемії

В Японії ввели міністра самотності та ізоляції на тлі пандемії
Джерело:  online.ua

В японському уряді занепокоїлися станом людей після тривалої ізоляції на тлі пандемії коронавірусу COVID-19. Прем’єр-міністр Есіхіде Суга розпорядився ввести посаду для уповноваженого зі справ самотності та ізоляції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nikkei.

За його словами, він буде боротися за ментальне здоров’я громадян Японії. Карантин спричинив суттєве збільшення негативного настрою у країні, що своєю чергою вплинуло на кількість самогубств. Особливо проблема торкнулася жінок.

“Кількість самогубств у жінок збільшується через тривалу коронавірусну хворобу. Я хочу, щоб ви виявили проблеми та вжили комплексних заходів”, - наголосив Суга.

Міністром самотності та самоізоляції став чинний голова Міністерства з питань відновлення життєдіяльності регіонів Тецусі Сакамото. Він стверджує, що самогубства та абстинентний синдром спровокувало зменшення контактів між людьми під час карантину.

“Я хочу сприяти діяльності з метою запобігання соціальній ізоляції та захисту зв’язку між людьми”, - додав Сакамото.

Аналогічна посада вже тривалий час існує у Великій Британії. Її введення жодним чином не пов’язане з пандемією COVID-19, авторкою ініціативи стала колишня прем’єр-міністерка Тереза Мей у 2017 році.
Відомо, що з того часу відповідне міністерство очолює Трейсі Крауч.

“Для багатьох людей самотність — сумна реальність сучасного життя. Я хочу протистояти цьому виклику в нашому суспільстві, вжити заходів для вирішення проблеми самотності, через яку страждають люди третього віку, опікуни, ті, хто втратив близьких — люди, яким не з ким поговорити або поділитися своїми думками та досвідом роботи”, - оголосила тоді Мей.

Як повідомляв ONLINE.UA, 25 листопада, в Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, перша леді України Олена Зеленська терміново звернулася до всіх українців — вона попросила кожного бути чесними самі з собою і не сприймати домашнє насильство як норму. Дружина президента України закликала кожного громадянина країни не замовчувати проблему і допомагати тим, кому потрібна допомога.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?