В ЗСУ попередили про загрозу масованої ракетної атаки на річницю вторгнення
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЗСУ попередили про загрозу масованої ракетної атаки на річницю вторгнення

В ЗСУ попередили про загрозу масованої ракетної атаки на річницю вторгнення
Джерело:  online.ua

За словами керівниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталії Гуменюк, враховуючі двотижневі перерви між масованими ракетними атаками армії РФ, нова може відбутись саме на річницю вторгнення, 24 лютого. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про підготовку окупантами нової масованої ракетної атаки по Україні 

Наразі корабельне угруповування перебуває в тій самій кількості, продовжують перебувати на службі два підводних ракетоносії, споряджені до 8 ракетами "Калібр". Це говорить про те, що ворог не відмовився від ракетних атак, - зазначила Гуменюк.

Спікер ОК "Південь" підкреслила, що окупанти можуть вдастись і до масованої ракетної атаки і до можливих точкових ударів.

Як правило, пуски з підводних човнів ускладнені в виявленні. Таким чином ворог може тероризувати місцеве населення загрозою цих ударів. Пам'ятаймо про те, що вони частіше грають м'язами, - наголосила Гуменюк.

За її словами, росіяни також тримають напоготові ще надводні ракетоносії, які перебувають в пунктах базування і скоріш за все проходять переспорядження і готуються до наступного виходу.

Якщо говорити про від одного масованого удару до іншого - це, як правило, до двох тижнів. Можемо зауважити, що від попередньої до наступної - це якраз 24 лютого. Пам'ятаючи про тяжіння ворога до сакральних дат, треба бути напоготові, - підкреслила спікер ОК "Південь".

Гуменюк також додала, що у відповідь на ворожі обстрілу Херсона та звільненої частини регіону українські військові знищили 3 РСЗВ "Град" армії РФ і до чотирьох одиниць важкої артилерії.

Також авіація знищила склад боєприпасів російських військ на лівобережжі.

Була дуже потужна детонація, це призвело до втрат ворога - до 15 осіб особового складу і чотирьох одиниць важкої техніки і 10 одиниць автомобілів… Тобто все те, що ворог накопичує і намагається роззосередити, щоб проводити удари на правому берегу, наша артилерія і авіація намагається знищити, - зазначила спікер ОК "Південь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?