"Вагнер" може долучити вʼязнів з ВІЛ та гепатитом С до будівництва лінії оборони — розвідка Британії
Категорія
Світ
Дата публікації

"Вагнер" може долучити вʼязнів з ВІЛ та гепатитом С до будівництва лінії оборони — розвідка Британії

"Вагнер" може долучити вʼязнів з ВІЛ та гепатитом С до будівництва лінії оборони — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

У британській розвідці зазначають, що російська ПВК Вагнер знизила свої стандарти вербування бойовиків і тепер набирає до своїх лав засуджених, які хворі на ВІЛ та гепатит С. Їх можуть долучити до будівництва 200-кілометрової оборонної «лінії Вагнера» на сході України.

Джерело: розвідка Британії

Хворих російських засуджених можуть залучити до будівництва оборони ПВК Вагнера

27 жовтня 2022 року російський олігарх Євгеній Пригожин публікацією онлайн визнав звинувачення в тому, що його приватна військова компанія, Wagner Group, змінила свої стандарти та вербує російських засуджених, які страждають на серйозні захворювання, включаючи ВІЛ і гепатит С.

Зазначається, що підхід "Вагнера" змінився на війні з Україною, адже у попередніх війнах ПВК дотримувалась "відносно високих стандартів" відбору військових, надавали перевагу професійним російським військовим.

Прийом ув’язнених із серйозними медичними проблемами підкреслює підхід, який тепер надає пріоритет кількості, а не досвіду чи якості. Нещодавно Пригожин обговорював плани створити 200-кілометрову оборонну «лінію Вагнера» на сході України. Ця робота потребувала б великої робочої сили.

У розвідці зазначають, що існує реалістична ймовірність того, що деякі новобранці засуджених спочатку будуть залучені до роботи над будівництвом оборони.

Раніше повідомлялося, що Росія намагається вербувати для війни в Україні членів елітного Корпусу командос Національної армії Афганістану. Від 20 000 до 30 000 афганських командос-добровольців залишилися в країні після виведення військ США і захоплення країни Талібаном 2021 року.

Видання Foreign Policy зазначає, що навчена США легка піхота, яка воювала разом зі спеціальними силами США та інших союзників протягом майже 20 років, могла б змінити для РФ ситуацію на полі бою в Україні.

Колишній чиновник, який також був офіцером афганського спецназу, зазначив, що за вербуванням Росією спецназу Афганістану стоїть ПВК “Вагнера”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?