Вагнерівців вже не вистачає для подальшого штурму Бахмуту — експерт Олександр Коваленко
Категорія
Україна
Дата публікації

Вагнерівців вже не вистачає для подальшого штурму Бахмуту — експерт Олександр Коваленко

Вагнерівців вже не вистачає для подальшого штурму Бахмуту — експерт Олександр Коваленко
Джерело:  online.ua

За інформацією військового експерта Олександра Коваленка, в найманців терористичної ПВК "Вагнер" у Бахмуті великі проблеми із особовим складом. Через це їм на допомогу все частіше доводиться приходити десантним підрозділам армії РФ.

Джерело: Facebook-сторінка Олександра Коваленка

Що відомо про ситуацію у зоні бойових дій в Бахмуті 

Коваленко зазначає, що у на південний захід від міста підрозділи 51-ої и 137-ої повітряно-десантних дивізій та також 106-ої повітряно-десантної дивізії обійшли Іванівське та ліс і вперлись в канал.

Ідею штурмувати канал за допомогою сил ПВК "Вагнера" довелось відкинути, адже найманців наразі не вистачає навіть для штурму самого Бахмуту.

Пригожин розповідає, що у них у ПВК "Вагнер" щодня добровольців по 500-800 осіб, ось тільки цього поповнення самі підрозділи, які сидять без компенсації втрат, не відчувають. Фактично, обмежений ресурс компенсації виводить "вагнерів" у "мінус". Хоча, є 10 млн американців, так? - підкреслив експерт.

Щодо всього іншого, експерт наголошує, що відбуваються постійні зміни ситуації. Зокрема, на півдні міста найманці ПВК "Вагнер" серед успіхів не мають нічого окрім стаціонарної позиції на кладовищі.

За словами Коваленка, періодично "вагнерівці" намагаються заходити у район із багатоповерхівками і рухатись далі, але закріпитись їм не вдається. Тож одна й та сама позиція може переходити під контроль українців та росіян по кілька разів на добу.

Що відомо про ситуацію в інших районах Бахмута 

Коваленко зазначає, що на півночі, у промзоні та у польових районах ситуація схожа.

Вагнерівці" б'ються чолом об вулицю Героїв праці, що стала своєрідною лінією оборони, а в полі підрозділи 57-ї ОМСБр загрузли під Оріхово-Василівкою. Також частина ресурсу, у тому числі артилерія по трасі 0513 була зосереджена у напрямку на Сіверск. Досить ірраціональна дія, починати такий рух із незакритим питанням щодо Бахмута, але такий він непередбачуваний похмурий "геній" командування РВВ. Таким чином, у районі Бахмута ситуація стабільно важка. Але дії ворога, зокрема, розосередження ресурсу в різних напрямах і розтягування флангів, неможливо РОВ її каталізувати. Командування РВВ поставило за мету охопити не охоплене. Ну і нехай, - підсумовує експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?