Вакарчук знайшов спосіб позбутися мандату - що вигадав політик
Категорія
Політика
Дата публікації

Вакарчук знайшов спосіб позбутися мандату - що вигадав політик

Вакарчук знайшов спосіб позбутися мандату - що вигадав політик
Джерело:  online.ua

Лідер "Голосу" Святослав Вакарчук нещодавно вирішив скласти мандат народного депутата, однак Верховна Рада не підтримала його рішення. Наразі він таки знайшов для себе вихід. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на публікацію політика у Facebook та заяву спікера Дмитра Разумкова.

За словами обох держслужбовців, вирішення ситуації полягає у виході нардепа з фракції "Голос".

"Відповідно до частини третьої статті 60 закону України про регламент Верховної Ради України повідомляю про вихід народного депутата України Вакарчука Святослава зі складу депутатської фракції політичної партії "Голос", - оголосив Разумков на засіданні 19 червня.

Сам Вакарчук стверджує, що колеги нібито не залишили йому вибору, коли не підтримали рішення про складання депутатського мандату. Він назвав рішення вимушеним та формальним, оскільки планує надалі бути у лавах партії.

"Оскільки власні рішення я не змінюю, то єдиний вибір, який ВР мені залишила за законом, це: спочатку вийти з фракції, а потім бути виключеним з’їздом партії з виборчого списку, що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату", - пояснив політик та музикант.

Нагадаємо, що це друга депутатська каденція Вакарчука. Минулого разу він працював на цій посаді також близько року у 2007-2008 роках.

Напередодні парламентських виборів-2019 фронтмена "Океану Ельзи" питали, чи збирається він вчинити так само, як десяток років тому. Вакарчук це не підтвердив.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник політичної сили "Голос" та відомий український співак Святослав Вакарчук неочікувано для всіх публічно заявив, що складає свій мандат народного обранця України. За словами нардепа, далі партія в українському парламенті буде існувати без свого ідеологічного лідера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?