ВАКС остаточно вирішив долю справи Роттердам+
Категорія
Економіка
Дата публікації

ВАКС остаточно вирішив долю справи Роттердам+

ВАКС остаточно вирішив долю справи Роттердам+
Джерело:  online.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду закрила провадження щодо відновлення справи "Роттердам+". З відповідною заявою виступив речник палати Вадим Клищенко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

У відомстві також оголосили причину такого рішення.

"Апеляційна палата закрила апеляційне провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги заявника на ухвалу слідчої судді від 24 вересня про відмову в задоволенні скарги адвоката на рішення прокурора про закриття кримінального провадження", - заявили у ВАКС.

Клищенко додав, відповідну заяву про відмову від апеляції адвокат заявника подав напередодні, 16 листопаду.

Нагадаємо, так званий "Роттердам+" це схема виявлення ціни на вугілля для ТЕЦ.

Справа щодо умисного завищення ціни вугілля й електроенергії за формулою "Роттердам+" поповнилася результатами нової експертизи. Згідно з підсумками цього аналізу, український бюджет втратив до 40 мільярдів гривень через реалізацію схеми.

За оприлюдненими даними, підсумки експертизи розкрили під час розгляду скарги в Апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду на початку жовтня. Питання було пов’язане з рішенням про закриття справи "Роттердам+", таке рішення ухвалив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Пономаренко.

Як повідомляв ONLINE.UA,  15 жовтня стало відомо, що очільниця Офісу генерального прокурора  Ірина Венедіктова відмовилась задовольнити скаргу детективів Національного антикорупційного бюро і скасувати постанову про закриття справи Роттердам +. Такими даними поділилися активісти Центру протидії корупції на своїй сторінці у Telegram.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?