ВАКС заочно арештував ексголову Нацбанку Кирила Шевченка
Категорія
Україна
Дата публікації

ВАКС заочно арештував ексголову Нацбанку Кирила Шевченка

ВАКС заочно арештував ексголову Нацбанку Кирила Шевченка
Джерело:  online.ua

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала заочне тримання під вартою для ексголови НБУ Кирила Шевченка.

Джерело: Центр протидії корупції

Шевченка заочно арештували

Ухвала відкриває шлях для внесення його до бази Інтерполу, без чого неможливо провести екстрадицію. У випадку ж повернення до України, його мають затримати на кордоні і доставити до суду протягом 48 годин, - повідомляє ЦПК.

Нагадаємо, що Шевченка та чотирьох високопосадовців Укргазбанку підозрюють в організації схеми виведення 206 млн грн з держбанку.

Схема діяла майже 5 років, хоча структури банку повідомляли, що економічної доцільності від залучення агентів немає. Обсяг виплат "агентам" був більшим, ніж прибуток, який банку приносили залучені клієнти, - зазначають ЦПК.

Наразі слідство має докази, що керівники Укргазбанку укладали фіктивні договори з нібито “агентами”, які насправді були звичайними ФОП.

ФОПи мали привести в банк нових великих клієнтів, але насправді все відбувалося без їх участі. САП стверджує про те, що жоден з агентів так і не зміг пояснити, які конкретно послуги він надав.

На засідання Шевченко подав клопотання електронною поштою і просив допустити його до участі через відеозв'язок.

Захист надав нову медичну довідку від 5 грудня, в якій йшлося про те, що Шевченко проходить медичні процедури на стаціонарі в клініці у Відні.

В результаті суд відмовив в участі Шевченка через відеозв'язок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?