Вакцина не зупинить пандемію — глава ВООЗ приголомшив резонансною заявою
Категорія
Світ
Дата публікації

Вакцина не зупинить пандемію — глава ВООЗ приголомшив резонансною заявою

Вакцина не зупинить пандемію — глава ВООЗ приголомшив резонансною заявою
Джерело:  online.ua

На тлі другої хвилі коронавіруса, яка розвивається ураганними темпами, весь світ завмер в очікуванні появи ефективної вакцини в надії, що вона зупинить пандемію і поширення інфекції. Але глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус вважає, що просто вакцина не зупинить пандемію. Він виступив з резонансною заявою і попередив всю планету про те, що однією вакцини недостатньо, щоб перемогти COVID-19. На думку керівника Всесвітньої організації охорони здоров'я, навіть з появою вакцини доведеться продовжувати спостереження, тестування, ізолювання заражених, відстеження контактів і карантин. Про це Гебреєсус написав на своїй сторінці в соцмережі, передає ONLINE.UA.

"З самого початку пандемії COVID-19 ми знали, що вакцина буде мати важливе значення для встановлення контролю над пандемією. Але важливо підкреслити, що вакцина буде доповнювати інші наявні у нас інструменти, а не заміняти їх. Сама по собі вакцина не зупинить пандемію COVID -19. Нам як і раніше потрібно буде продовжити: спостереження, тестування, ізоляцію і догляд за хворими, пошук і карантин контактів, взаємодія з спільнотами та закликання людей бути обережними ", - попередив глава ВООЗ.

Гебреєсус підкреслив, що перші поставки вакцини проти коронавіруса будуть обмежені. В першу чергу в ВООЗ планують вакцинувати працівників охорони здоров'я, людей похилого віку та інші групи ризику.

"Ми сподіваємося, що це скоротить кількість смертей і дозволить системам охорони здоров'я впоратися з ситуацією, але у вірусу все ще є куди рухатися", - підсумував глава ВООЗ.

Важливо відзначити, що кількість хворих коронавірусів в світі стрімко зростає - станом на 16 листопада захворіли вже понад 54,8 млн осіб. За останню добу в світі діагностували майже 491 тисяч нових випадків. Більше кількість хворих зростає в США, Італії, Індії, Франції, Великій Британії та Росії. Україна у світовій статистиці по щоденному приросту хворих знаходиться на 11 місці серед країн Європи - на 7 місці. На сьогоднішній день більше 15 млн людей продовжують хворіти, померли від ускладнень, викликаних COVID-19, більш 1,324 млн осіб, вилікувалися - майже 38 млн пацієнтів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що друга хвиля коронавіруса в Україні, як прогнозують в Міністерстві охорони здоров'я, буде важкою і триватиме як мінімум до квітня 2021 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?