Вакцина від коронавіруса: в ВООЗ повідомили чудові новини
Категорія
Світ
Дата публікації

Вакцина від коронавіруса: в ВООЗ повідомили чудові новини

Вакцина від коронавіруса: в ВООЗ повідомили чудові новини
Джерело:  online.ua

Вчені в усьому світі розробляють вже не менше 20 вакцин від коронавіруса, яким вже заразилися понад 275 тисяч людей в 177 країнах світу, включаючи Україну. Чудовою новиною поділилася експертка Всесвітньої огранізації охорони здоров'я Марія ван Керхоув, яка зазначила, що перші випробування вакцин вже почалися, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ВООЗ.

"Науково-дослідні центри по всьому світу прискорюють роботи з розробки вакцини від коронавіруса. Принаймні 20 вакцин від коронавірусної інфекції COVID-19 розробляються в даний час. Їх перші клінічні випробування вже починаються. Це неймовірне досягнення", - повідомила представниця ВООЗ.

Вона підкреслила, що ще зарано говорити про терміни завершення розробки ефективної вакцини від коронавіруса. На це може піти певний час. У свою чергу директор програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Райан зазначив, що, хоча роботи по створенню вакцин ведуться з безпрецедентною швидкістю, всі необхідні випробування повинні бути проведені з дотриманням всіх запобіжних заходів.

"Єдине, що може бути небезпечніше поганого вірусу, так це погана вакцина. Ми повинні бути дуже обережні при розробці будь-якого продукту, який потенційно ми будемо вводити більшій частині населення планети", - зазначив Райан.

Нагадаємо, раніше нідерландські вчені повідомили про відкриття першого антитіла, здатного блокувати COVID-19. Це антитіло може стати першими ліками від коронавіруса і використовуватися для створення вакцини, що стане глобальним проривом в боротьбі з небезпечною інфекцією.

Слід додати, що за станом на 21 березня в світі захворіли на коронавірус 276665 людини. Число смертей від інфекції зросла до 11419, при цьому 91954 пацієнтів з COVID-19 медикам вдалося вилікувати. В Україні на сьогоднішній день зафіксовано 41 випадок зараження коронавірусною інфекцією - 25 в Чернівецькій області, 3 в Києві, 2 в Житомирській області, 3 в Київській області, 2 в Дніпропетровській області, 1 у Львові, 2 в Івано-Франківській області, 1 в Харківській області, 1 в Донецькій області.

В Україні в зв'язку із загрозою поширення коронавіруса введений карантин. Кілька областей вже ввели режим надзвичайної ситуації. Українців закликають на період карантину не виходити з дому, часто мити руки і при виникненні симптомів респіраторного захворювання негайно звертатися до сімейного лікаря.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ВООЗ дали важливі рекомендації, які допомагають людині швидше вилікуватися, якщо заразилася коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?