Вам важко зрозуміти - Аваков виступив з гучною заявою про захоплення заручників
Категорія
Україна
Дата публікації

Вам важко зрозуміти - Аваков виступив з гучною заявою про захоплення заручників

Вам важко зрозуміти - Аваков виступив з гучною заявою про захоплення заручників
Джерело:  online.ua

Українців здивувало продовження спецоперації в Луцьку після того, як затримали злочинця, що захопив заручників. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков виступив з поясненням такого незвичного рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланям на брифінг посадовця.

За його словами, повторний штурм автобусу став актом застереження. У правоохоронців та силовиків є чітка інструкція.

"Все, що вчора відбувалося, відбувалося протягом майже 11 годин. Вам важко зрозуміти всю картинку, тому що ви бачите тільки ті фрагменти, які ми вам давали побачити, чи ті, які могли почути з повідомлень преси. Коли йшли переговори, домовилися, що спочатку вийде терорист, він здасться, покаже, що у нього вільні руки, що він залишив зброю, і його зустрічає група з трьох осіб: медик, перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль і ще один співробітник КОРДа", - пояснив Аваков.

Міністр додав, після затримки злочинця до місця підійшли представники СБУ. Це було до виводу усіх заручників. Правоохоронці не мали можливості перевірити, чи дійсно в салоні нікого окрім них немає. Також було невідомо, че усунута загроза раптового вибуху.

"Тому СБУ ухвалила рішення зіграти за правилами повністю. Такі правила вам іноді, можливо, виглядають зайвими, але так потрібно діяти. Ось і все", - підкреслив Аваков.

Він також зауважив, важливу роль у розробці операції зіграв президент Володимир Зеленський. Він наголосив, необхідно створити нульовий ризик для заручників та гуманне ставлення до терориста.

Голова МВС назвав це додатковими складнощами для правоохоронців, але у підсумку вийшов "непоганий результат".

Як повідомляв ONLINE.UA, на події у Луцьку встигла відреагувата американська влада. Так, 22 липня посольство США привітало безпечне звільнення захоплених у Луцьку заручників. Зокрема, там похвалили старання української влади в вирішенні ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?