Вандали-нацисти зіпсували відомий пам'ятник у Києві: обурливі світлини
Категорія
Україна
Дата публікації

Вандали-нацисти зіпсували відомий пам'ятник у Києві: обурливі світлини

Вандали-нацисти зіпсували відомий пам'ятник у Києві: обурливі світлини
Джерело:  online.ua

Невідомі хулігани запсували київський пам'ятник письменнику Шолом-Алейхему. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сторінку у Facebook головного рабина України та столиці Моше Реувена Асмана.

Інцидент стався у понеділок, 25 листопада.

"Чергова провокація навпроти нашої синагоги... сьогодні вранці", - пояснив рабин.

Він супроводив свою публікацію у соціальній мережі світлинами з пам'ятником, який розмалювали червоною нацистською свастикою.

Нагадаємо, скульптура знаходиться на вулиці Рогнідинській. Поряд розташована синагога Бродського - головна у Києві.

На вандалізм з обуренням відреагував міністр закордонних справ Вадим Пристайко. У Twitter він назвав хуліганство огидним.

"Антисемітські дії щодо пам'ятника Шолом-Алейхему у Києві огидні та жахливі, вони потребують належного розслідування. Порушників необхідно притягнути до відповідальності", - заявив дипломат.

Як повідомляв ONLINE.UA, у 2018 році невідомі вандали зруйнували пам'ятник у Донецькій області, встановлений на честь учасників АТО. Порушники буквально вщент розбили монумент, що ускладнило його відновлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?