Вандали познущалися зі скандально відомої скульптури у Львові — фото
Категорія
Культура
Дата публікації

Вандали познущалися зі скандально відомої скульптури у Львові — фото

Вандали познущалися зі скандально відомої скульптури у Львові — фото
Джерело:  online.ua

Вандали познущалися зі скандально відомої скульптури оголеної жінки Впевнена у Львові. Пам'ятник облили мастилом і намагалися підпалити.

Джерело: Павло Гудімов

Вандали познущалися зі скандально відомої скульптури у Львові

Скульптуру "Впевнена" Василя Корчового у Стрийському парку Львова пошкодили невідомі — її облили переробленим мастилом і спробували підпалити.

Про це у Facebook 23 серпня розповів куратор виставки Павло Гудімов.

В такий спосіб цей акт вандалізму покликаний очорнити мешканців міста та продемонструвати неприйняття сучасного мистецтва в публічному просторі, — написав він.

Гудімов додав, що зараз чекає на розмову зі слідчим:

Особи які вдіяли таке мають бути знайдені та притягнені до відповідальності. Львів і Україна ніколи не будуть середньовічною провінцією незважаючи на такі старання.

Гудімов також перепросив у власника скульптури Юрія Сташківа, який надав твір для експонування та фінансово підтримав перевезення і встановлення скульптур, та у автора твору мистецтва Василя Корчового.

Скульптура "Впевнена" викликала жваві дискусії 

Роботу Василя Корчового розмістили у Стрийському парку у межах Львівського тижня скульптури. Твори стоятимуть тут понад рік — до листопада 2024.

Павло Гудімов очікував, що ця скульптура збурить суспільство.

Це дуже позитивний момент для того, щоби нарешті збурити трохи процес байдужості до мистецтва в публічному просторі, а навпаки привернути його і максимально інтегрувати людей до обговорення, до інтерактиву. Для мене — це божественна скульптура. Для мене — це толерантність, це краса у всіх її проявах, — говорив куратор виставки.

У соціальних мережах уже сваряться і щодо мистецької цінності скульптури, і чи варто взагалі у час війни займатися сучасним мистецтвом.

Автор "Впевненої" – Василь Корчовий – є дебютантом на Тижні скульптури.За словами скульптора, часто стикається з неприйняттям свого мистецтва. Скульптура "Впевнена" належить засновнику Канівського скульптурного симпозіуму Юрію Сташківу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?