Варто хвилюватися усім. Трюдо попередив про нову небезпеку на тлі російсько-української війни
Категорія
Світ
Дата публікації

Варто хвилюватися усім. Трюдо попередив про нову небезпеку на тлі російсько-української війни

Варто хвилюватися усім. Трюдо попередив про нову небезпеку на тлі російсько-української війни
Джерело:  online.ua

На переконання канадського прем'єра Джастіна Трюдо, агресія РФ проти України може підштовхнути інші авторитарні країни до війни. Політик звернув увагу на те, що наразі потрібно хвилюватись не лише Україні.

Джерело: "Голос Америки"

Трюдо назвав новий ризик на тлі російсько-української війни

Як вважає прем'єр Канада, війна РФ проти України може закінчитися не військовим шляхом, а перемовинами. Проте фінальне рішення - за командою Володимира Зеленського та українського народу.

Трюдо вкотре звернув увагу на те, що лише офіційний Київ може вирішувати, про що прийнятно вести переговори. Однак світ має допомогти Україні, аби до перемовин можна було дійти.

Це не закінчиться військовим шляхом. Це закінчиться певним політичним рішенням. Але Україна має бути в позиції вирішувати, коли це станеться, що вона готова прийняти, а за що вона готова продовжувати боротьбу, – підкреслив політик.

Росія своєю поведінкою може спровокувати інші авторитарні режими

Трюдо не приховує свого хвилювання з приводу того, що агресія РФ проти України може дати поштовх іншим авторитарним країнам "перемалювати карту". За його словами, це змушує міжнародну спільноту замислитися над можливими наслідками.

У цей момент авторитарні держави, які мають трохи більшу армію, ніж їхні сусіди, можуть зазіхати на чужий клаптик землі. При цьому диктатори можуть прикриватись, мовляв, там люди розмовляють їхньою мовою, або де кілька сотень років тому провели лінію на карті, - зазначив канадський прем'єр.

Не можна також не згадати про те, що Трюдо нещодавно зізнався, що вірить у стовідсоткову перемогу України у війні.

Окрім того, він запевнив, що Канада не зупинить підтримку нашої країни, а буде посилювати її.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?