Варварське ставлення росіян: у ВМС розповіли про стан звільнених кораблів
Категорія
Україна
Дата публікації

Варварське ставлення росіян: у ВМС розповіли про стан звільнених кораблів

Варварське ставлення росіян: у ВМС розповіли про стан звільнених кораблів
Джерело:  online.ua

Командувач ВМС України Ігор Воронченко розповів, що повернені Росією кораблі знаходяться у жахливому стані. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "4 канал".

За його словами, два військових катери та один буксир, які потрапили у полон близько року тому, були де-факто "угроблені" в РФ.

"Йде буксирування, швидкість дуже маленька. Вони своїм ходом не йдуть. Росіяни їх угробили. Познімали навіть плафони, розетки і унітази. Так що ми зараз покажемо всьому світу варварське ставлення росіян", - пояснив офіцер.

Воронченко зазначив, через невелику швидкість буксування кораблі дістануться кінцевої локації лише близько 16:00 у середу, 20 листопада. Вони тільки-но підходять до кордону територіальних вод.

Нагадаємо, 3 кораблі разом з 24 військовослужбовцями потрапили у полон після нападу сил РФ біля Керченської протоки. Моряків звільнили у вересні, а повернення катерів та буксиру відбулося лише 18 листопада.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Євросоюзі привітали повернення українських кораблів на батьківщину, але нагадали - РФ повинна була зробити це давно. Окрім того, Брюссель висунув іншу вимогу - забезпечити вільно судноплавство в Азовському морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?