Вашингтон розкрив головну мету міжнародної політики США
Категорія
Світ
Дата публікації

Вашингтон розкрив головну мету міжнародної політики США

Вашингтон розкрив головну мету міжнародної політики США
Джерело:  online.ua

Головна мета влади Сполучених Штатів на міжнародній арені полягає у прагненні підтримувати й зберігати порядок у світі, стверджує державний секретар Ентоні Блінкен.

Джерело: Укрінформ

Американський дипломат виступив під час брифінгу Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй. Захід був присвячений розвитку багатосторонності в рамках ООН.

“Наша мета – захистити, підтримати й відновити міжнародний порядок, який ґрунтується на правилах”, - заявив Блінкен.

За словами держсекретаря, останніми роками сталися безліч спроб з підриву міжнародного права, однак жодна країна не є виключенням у питанні порядку. Неприпустимо змінювати насильницькими методами кордони чи порушувати територіальну цілісність.

“Ці ворожі дії підривають міжнародний мир і безпеку, а держави-члени ООН, особливо постійні члени Радбезу, за статутом ООН повинні захищати правила, притягнути до відповідальності тих, хто порушує міжнародне право, боротися з безкарністю”, - резюмував дипломат.

Блінкен звернув увагу на активну діяльність Сполучених Штатів у межах міжнародних інститутів за часів президентства Джо Байдена. Країна у ВООЗ, до Паризької угоди щодо змін клімату, в Раду ООН з прав людини.

Також американський уряд наразі залучений до праці з опору поширення ядерної зброї, фінансує міжнародну програму COVAX, яка дозволяє країнам, що розвиваються, отримати доступ до якісних антикоронавірусних вакцин.

Це дійсно зміни у порівнянні з каденцією президента-республіканця Дональда Трампа. Той намагався сконцентрувати увагу адміністрації США більше на внутрішні аспекти й скоротити різноманітні нібито “неактуальні” витрати на міжнародну діяльність.

Наприклад, Трамп особисто висловлювався проти боротьби з кліматичними змінами та Паризької угоди, з якої він вивів американську сторону. Також колишній президент особисто розпорядився вивести левову частку військового контингенту США з Сирії. Він зробив це настільки раптово, що здивував рішенням союзників у коаліції та НАТО, які фактично залишилися у зоні бойових дій без належного прикриття.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?