Ватажка "ЛНР" заочно судили на довічне за збиття літака
Категорія
Україна
Дата публікації

Ватажка "ЛНР" заочно судили на довічне за збиття літака

Ватажка "ЛНР" заочно судили на довічне за збиття літака
Джерело:  online.ua

Ватажок окупаційного режиму Луганщини Ігор Плотницький залишив українську території вже кілька років тому, однак він все ще залишається фігурантом серйозних кримінальних справ. Червоногвардійський суд Дніпра напередодні у вівторок, 16 березня, оголосив вирок ватажку бойовиків у провадженні щодо збиття військово-транспортного літака ІЛ-76 неподалік від аеропорту Луганська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на засідання суду та українські медіа.

За оприлюдненими даними, Плотницького заочно засудили до довічного ув’язнення без конфіскації майна. Згаданий інцидент стався у червні 2014 року.

На довічному покаранні наполягала безпосередньо прокуратура. В цілому процес зачитування вироку в судді зайняв два дні. Загальний обсяг документу сягав 130 сторінок з печатним текстом.

Разом з Плотницьким до довічного ув’язнення засудили двох поплічників ватажка так званої “ЛНР” - Андрія Патрушева й Олександра Гуреєва. Розгляд матеріалів кримінальної справи зайняв близько двох років, він почався у лютому 2018 року.

Нагадаємо, жертвами атаки на згаданий літак стали 40 військовослужбовців-десантників ЗСУ, а також 9 членів екіпажу. Організатором цього терористичного акту став безпосередньо Плотницький, який станом на червень 2014 року був ватажком угрупування “Зоря”.

Вже наприкінці літа того року бойовика російські куратори призначили “головою” так званої “ЛНР”. Його “політична кар’єра” на цьому терені тривала до кінця 2017 року — тоді його замінив Леонід Пасічник. Плотницький виїхав за межі окупованих районів Луганщини до Росії, де його подальша доля фактично невідома.

Як повідомляв ONLINE.UA, український підприємець і адмірал у відставці Ігор Кабаненко звернув увагу на те, що протягом останнього часу в нашій країні почали більше уваги приділяти зброї, військовій техніці, а також – аспектам підготовки особового складу. За його словами, команда глави держави Володимира Зеленського повинна ухвалювати більше технологічних рішень, які дозволять випереджувати проросійських бойовиків. На думку експерта, цей спосіб справді може допомогти Україні виграти війну за Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?