Ватикан визнав допустимими вакцини з абортивних матеріалів
Категорія
Світ
Дата публікації

Ватикан визнав допустимими вакцини з абортивних матеріалів

Ватикан визнав допустимими вакцини з абортивних матеріалів
Джерело:  online.ua

Ватикан уважно стежить за боротьбою міжнародної спільноти та науковців з пандемією коронавірусу й регулярно озвучує свої пропозиції, поради і зауваження. Так, нещодавно Конгрегація віровчення опублікувала "Заувагу щодо моральності використання деяких вакцин анти-COVID-19", в якій йдеться про те, що використання вакцин проти COVID-19, які розроблені на основі клітинних ліній, отриманих із абортованих плодів, є "морально прийнятним", передає ONLINE.UA.

Що важливо розуміти, нещодавно деякі члени американської конференції Єпископів оприлюднили документ в якому йдеться, що "вакцини, розроблені компаніями Pfizer/BioNTech і Moderna, які використовували абортивний матеріал тільки для тестування вакцин є більш прийнятними, аніж вакцини Oxford/AstraZeneca, які використовували абортовані клітини для проектування, розробки, виробництва і тестування". Окрім того, там звернули увагу на те, що такі вакцини "можуть використовуватися з чистою совістю".

Після цього представники Ватикану заявили, що таке використання можливе у випадку, якщо не існує альтернативного доступу до "етично бездоганних" вакцин. В документі також наголошується, що ці зауваги "жодним чином не повинні сприйматися як моральне схвалення використання таких клітин" і що розробники повинні все-таки намагатися створити "етично допустимі вакцини".

Не можна також не звернути увагу на те, що деякі вакцини-кандидати були розроблені з використанням клітин, отриманих із плодів, чиє життя було перервано кілька десятиліть тому, однак науковці зауважують, що у жодній з цих клітин ембріонів немає.

"Всі вакцини, які визнані безпечними і ефективними, можна використовувати з чистою совістю і це не буде означати формальної співучасті в аборті, з якого походять ці клітини, які використали для розробки вакцини", – сказано в документі Конгрегації Віровчення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Папа Римський Франциск звернувся до усіх вірян та міжнародної спільноти з цікавою пропозицією, я ка стосується Різдва та карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?