Вбивають своїх людей: як в Ірані розганяють протести, що почались через збиття літака МАУ
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивають своїх людей: як в Ірані розганяють протести, що почались через збиття літака МАУ

Вбивають своїх людей: як в Ірані розганяють протести, що почались через збиття літака МАУ
Джерело:  online.ua

Влада Ірану наказала проурядовим бойовикам почати розгін протестів, які спалахнули після того як Тегеран визнав збиття літака МАУ, що раніше заперечував. Самі протестувальники заявляють, що бойовики відкрили вогонь по демонстрантах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Daily Mail".

"Проурядові бойовики почали розгін протестів, які спалахнули після того як Тегеран визнав збиття літака МАУ, що раніше заперечував. На фото із місцевих ЗМІ можна помітити жінку в крові, ймовірно, від вогнепальної рани. На інших зображеннях видно як чоловік з рушницею тікає з місця події після того, як натовп зібрався навколо вбитої жінки. Як стверджується, її застрелили неподалік від відомої площі Азаді", - сказно в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що перед цим студенти забили ворота Амиркабірського технологічного університету, що розташовується біля посольства США, на знак протесту. Демонстранти підпалили та знесли плакати Аятоли Алі Хаменеї та вбитого генерала Касема Сулеймані. Варто зазначити, що після вигуків "Смерть Хаменеї" сили безпеки відкрили вогонь із резинових куль та почали використовувати сльозогінний газ.

За попередніми даними, ті, хто розганяв демонстрантів, були членами Басіджа – воєнізованого крила в складі Корпусу Вартових Ісламської Революції. Вони виконували накази влади. Що важливо, придушення демонстрацій почались через декілька годин після того, як президент США попередив Тегеран: "Не вбивайте своїх протестувальників".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що жертви авіакатастрофи МАУ отримають компенсацію від Ірану, але її розмір буде залежати від переговорів з Україною. Остаточна сума буде названа за підсумками домовленостей Тегерана і Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?