Вбивство 5-річного хлопчика спровокувало масові заворушення в Україні – фото та відео
Категорія
Події
Дата публікації

Вбивство 5-річного хлопчика спровокувало масові заворушення в Україні – фото та відео

Вбивство 5-річного хлопчика спровокувало масові заворушення в Україні – фото та відео
Джерело:  online.ua

Вчора ввечері біля управління поліції в Переяслав-Хмельницькому на Київщині відбулась акція протесту, яка швидко перетворилась на масові заворушення. Як повідомляє ONLINE.UA, півтори сотні активістів з Києва та місцеві громадяни вийшли висловити своє невдоволення діями міської поліції, яка, на їхню думку, приховує справжні обставини вбивства 5-річного хлопчика Кирила Тлявова.

Акція розпочалася з короткого мітингу, під час якого активісти організацій С14 та «Січ» запалили фаєри. Після цього вони почали кидати під ноги поліцейських петарди та димові шашки.

Перед початком заворушень біля будівлі поліції були покладені дитячі іграшки. На відео з соціальних мереж можна побачити, що один з учасників акції встиг написати на стіні поліцейського управління лише частину слова «вбив…». Після того спецпризначенці «активізувалися» та відтіснили цього чоловіка від стіни. Потім було застосовано дим.

Між учасниками мітингу та новим керівництвом поліції області та міста відбулася розмова, в ході якої представники МВС пообіцяли звільнити попереднього керівника та провести переатестацію кадрів Переяслівського РУВС.

Як вже повідомлялося, 31 травня у цьому місті двоє нетверезих поліцейських у вільний від служби час влаштували стрілянину по жерстяних банках. В результаті цього було випадково поранено 5-річного хлопчика. 3 червня він помер у лікарні.

В ході розслідування обставин злочину з’ясувалось, що зброя, з якої стріляли, під час обшуку кудись зникла. Також виявилось, що крім двох поліцейських по банках міг стріляти також 14-річний син одного з них. Вчора підозрюваних було заарештовано на 60 діб. Вони відмовляються давати свідчення.

Відомо, що окрім Переяслав-Хмельницького, акції протесту під стінами поліції відбулися і в інших містах, зокрема у Києві та Львові.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?