Вбивство брата Кім Чен Ина: стали відомі шокуючі подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивство брата Кім Чен Ина: стали відомі шокуючі подробиці

Вбивство брата Кім Чен Ина: стали відомі шокуючі подробиці
Джерело:  Reuters

Зведений брат лідера КНДР Кім Чен Ина, Кім Чон Нам, вбитий в аеропорту столиці Малайзії, був отруєний токсином, що входить в категорію бойових отруйних речовин.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
Згідно з попереднім висновком експертів, Кім Чон Нам був отруєний хімікатом, відомим як VX. Такий висновок був зроблений після аналізу речовини, яке залишилося на обличчі й очах загиблого.
VX – це речовина, що володіє сильним нервовопаралітичним дією. Його називають найбільш токсичним з усіх штучно синтезованих людиною.


Читайте також: Вбивство брата Кім Чен Ина: сплила трагікомічна деталь

Газ VX віднесений ООН до хімічної зброї масового ураження. Згідно з наявною інформацією, на даний момент запасами VХ має лише обмежене число країн, серед яких США та Росія.


Як повідомляв ONLINE.UA,  брат північнокорейського лідера бул убитий в аеропорту Куала-Лумпура — йому накинули на голову платок із отруйною речовиною.


У вбивстві брали участь дві жінки, одна з яких відволікала увагу Кім Чон Нама, а друга у цей час ззаду накинула йому на обличчя отруєний платок.

Варто зазначити, що у КНДР спочатку обурились тим, що тіло загиблого не видали посольству в Малайзії, а пізніше дані про насильницьку смерть Кім Чон Нама  назвали "дикими чутками".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?