Вбивство генерала Сулеймані: стало відомо, хто тиснув на Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Вбивство генерала Сулеймані: стало відомо, хто тиснув на Трампа

Вбивство генерала Сулеймані: стало відомо, хто тиснув на Трампа
Джерело:  online.ua

Американські медіа оприлюднили відомості щодо топ-посадовця країни, який добивався проведення спецоперації проти іранського генерала Касема Сулеймані. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на The Washington Post.

За даними журналістських джерел, головний прихильник такого рішення - державний секретар Сполучених Штатів Майкл Помпео. Дипломат неодноразово говорив про подібний крок, але раніше його заяви не знаходили підтримки.

Вперше Помпео виступив з ідеєю вбивства одного з топ-командувачів армії Ірану ще кілька місяців тому. Тоді його не підтримали ані Пентагон, ані особисто президент Дональд Трамп.

Втім, держсекретар продовжував говорити з американським президентом про ліквідацію Сулеймані протягом кількох днів. Іноді таку тему підіймали кілька разів на добу.

Нагадаємо, на початку січня Трамп особисто наказав провести операцію для вбивства іранського генерала. У ніч на 3 січня його підірвали разом з частиною автоколонни неподалік від аеропорту іракського Багдада.

Цей інцидент спричинив чимале загострення ситуації на Середньому Сході. Вашингтон з Тегераном обмінялися погрозами.

Як повідомляв ONLINE.UA, європейські лідери виступили зі спільною заявою щодо ситуації, яка склалася у світі після вбивства Сулеймані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?