Вбивство Шеремета: розкриті резонансні деталі розслідування
Категорія
Україна
Дата публікації

Вбивство Шеремета: розкриті резонансні деталі розслідування

Вбивство Шеремета: розкриті резонансні деталі розслідування
Джерело:  online.ua

Автомобіль журналіста Павла Шеремета підірвали за допомогою вибухівки на основі гексогену. Таку ж речовина знайшли в міні, вилученої у підозрюваного Андрія Антоненко. До такого висновку прийшли слідчі на підставі результатів вибухотехнічної експертизи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Нацполіціі.

Правоохоронці вважають, що результати вибухотехнічної експертизи надали прямі докази причетності до вбивства Шеремета Антоненко. Також повідомляється, що на корпусі і всередині міни, вилученої у підозрюваного, експерти виявили змішані біологічні сліди - їх приналежність буде встановлено в рамках додаткової експертизи.

У поліції нагадали, що в ході обшуків в квартирі Андрія Антоненко була знайдена міна МОН-50, яка знаходилася в напіврозібраному стані. У поліції зазначили, що Антоненко відмовився пояснювати походження і мету зберігання міни, посилаючись на норми закону. У корпусі цієї міни, який був виготовлений в 1987 році на заводі "Дунаріт" в болгарському місті Русе і споряджений вибуховою речовиною ПВВ 5-А на Самарському заводі вибухових речовин в Росії, виявили аналогічну речовину, яка використовувалася під час вибуху автомобіля Шеремета.

Раніше також повідомлялося, що до вбивства Павла Шеремета можуть бути причетні представники українських або іноземних спецслужб, а автомобіль журналіста підірвала не Анаставія Кузьменко, а інша дівчина, особа якої поки не встановлена.

Нагадаємо, підозрюваними у справі Шеремента правоохоронці назвали медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікарку і волонтерку Юлію Кузьменко ("Лисицю"), музиканта і добровольця Андрія Антоненко, добровольців Владислава та Інну Грищенко ("Бучу" і "Пуму"). На даний момент підозри оголошені Антоненко, Кузьменко та Яні Дугарь. 13 грудня, суд прийняв рішення по ним - Кузьменко та Антоненко заарештували на два місяці, до 8 лютого 2020 року, Дугарь обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що підозрюваний у вбивстві Шеремета Андрій Антоненко (Riffmsater) подав позов до українського лідера Володимира Зеленського та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?