Ні для кого не секрет, що діабет зазвичай пов'язують з надмірним вживанням цукру, а ось додавання надмірної кількості солі у їжу – з ризиками для серцево-судинної системи. Однак нещодавно іноземні науковці дійшли неочікуваних висновків.
Чому надмірне вживання солі є вкрай небезпечним
Результати нового дослідження вчених з Великої Британії вказують на те, що надмірне споживання солі теж може впливати на ймовірність розвитку діабету.
Що важливо розуміти, учасниками цього масштабного дослідження стали понад 400 тисяч британців віком від 37 до 73 років.
За словами науковців, їхні спостереження тривали протягом майже 12 років.
У результаті їм вдалося виявити, що у понад 13 тисяч людей з усіх учасників – розвинувся діабет 2 типу.
Що ще вдалося дізнатися
Окрім того, наголошується, що науковці вирішили опитати людей, як часто вони додають сіль у їжу, однак вони не враховували сіль, використану для приготування їжі, або загальну кількість спожитої солі.
За словами авторів дослідження, люди, які "іноді", "зазвичай" або "завжди" додають сіль у їжу, мали на 13%, 20% і 39% вищий ризик розвитку діабету 2 типу відповідно, порівняно з тими, хто "ніколи" або "рідко" її додають.
Більше по темі
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації
- Додати до обраного
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації
- Додати до обраного
- Категорія
- Наука та медицина
- Дата публікації
- Додати до обраного