Вчені порівняли тривалість життя трудоголиків і алкоголіків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені порівняли тривалість життя трудоголиків і алкоголіків

Трудоголізм
Джерело:  online.ua

За результатами наукового експерименту, участь у якому брали виключно жінки, виявилось, що люди, схильні до трудоголізму, живуть менше за тих, хто має залежність від алкогольних напоїв. 

Головні тези:

  • Учасники наукового експерименту – 749 жінок віком від 45 до 64 років – показали, що трудоголіки живуть менше за алкоголіків.
  • Постійне перевантаження роботою збільшує ризик серцево-судинних захворювань у жінок, що працюють понаднормово.
  • Жінки, які працювали 60 годин на тиждень, мають високий ризик діабету, раку та інших хронічних захворювань порівняно з менше працюючими колегами.
  • Дослідження показали, що рівень госпіталізації та ризик ранньої смерті у жінок збільшується зі збільшенням понаднормових годин роботи.
  • Рішенням проблеми, за словами вчених, може бути розподіл домашніх обов'язків між партнерами, як інструмент зменшення навантаження на жінок.

Що відомо про тривалість життя людей схильних до трудоголізму та алкоголізму

Зазначається, що у науковому експерименті взяли участь 749 жінок у віці від 45 до 64 років.

Зокрема, науковці вивчали спосіб життя учасниць експерименту та збирали інформацію про шкідливі звички.

Після цього за учасницями експерименту спостерігали протягом 20 років.

За результатами експерименту, науковці зробили висновок, що люди, які постійно працюють понаднормово, відмовляючи собі у відпочинку та ігноруючи відпустки, ставлять власне здоров’я під серйозну загрозу.

Зокрема, жінки з алкогольною залежністю мали більшу тривалість життя, ніж жінки, які жили в умовах постійної додаткової роботи.

Люди з алкогольною залежністю живуть довше за людей-трудоголиків
Алкоголізм

Річ у тім, що постійна втома значно збільшує ризик серцево-судинних захворювань, зокрема інфаркту. Ба більше, для того, аби запустити цей механізм впливу, достатньо 3-х годин перепрацювань на день.

Які захворювання загрожують жінкам-трудоголікам

Жінки, які працювали 60 годин на тиждень протягом 30 років, мають потрійний ризик раннього початку діабету, серцево-судинних захворювань, артриту і деяких видів раку в порівнянні з жінками, які працювали менше.

Вони також в два рази частіше страждають від хронічних захворювань легенів і астми, свідчать дослідження Університету штату Огайо.

Жінки-трудоголіки також виявилися на більш високому рівні ризику шести хронічних захворювань у порівнянні з чоловіками, які працювали таку ж кількість годин.

10 понаднормових годин на тиждень збільшили рівень госпіталізації у жінок, але не у чоловіків, а збільшення п'яти годин понаднормової роботи підвищило ризик ранньої смерті у жінок, але не у чоловіків.

Вчені стверджують, що проблема в домашній роботі. «Вона ніколи не закінчується», — говорить провідний автор дослідження Аллард Дембі. Він пропонує компаніям, в яких працюють жінки, або полегшити побут робітниць, або скоротити кількість годин.

Але найпростіше, вважає вчений, партнерам розділити домашню роботу: «Примусьте чоловіка готувати обід, піклуватися про дітей і міняти пелюшки».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?