Вчені дали цікаву пораду, як легко і швидко подружитися з котом
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені дали цікаву пораду, як легко і швидко подружитися з котом

Вчені дали цікаву пораду, як легко і швидко подружитися з котом
Джерело:  online.ua

Господарі домашніх котів нерідко скаржаться на те, що їхні улюбленці навідріз не хочуть з ними ладнати. Цією проблемою зацікавилися вчені, які провели захоплюючий експеримент, в ході якого розкрили секретний спосіб подружитися з котом. Виявляється, котам потрібно посміхатися, тільки по-котячому. Як це зробити, розповіли експерти з Університету Сассекса в Великій Британії, передає ONLINE.UA з посиланням на Science alert.

Вчені встановили, що якщо ваші кіт або кішка не дуже сильно проявляють до вас свою любов, то можна їм "усміхнутися" і вони почнуть краще комунікувати з господарем. Але посміхатися потрібно вміти і робити це так само, як і роблять пухнастики - потрібно злегка прикрити очі, повільно кліпати і злегка показати зуби. Саме так коти показують своє задоволення, тому подібне звернення до себе розцінюють як добрий намір.

Свою теорію вчені довели в ході двох цікавих експериментів. До одного з них вони залучили кілька десятків котів з різних сімей і їх господарів, яких попросили "посміхнутися" своїм вихованцям по-котячому. Реакція була приголомшлива - коти миттєво відреагували і відповіли аналогічним чином. У другому експерименті брали участь вже інші коти і самі дослідники, які раніше не контактували з тваринами. Виявилося, що і на котячу посмішку абсолютно чужих людей коти відповідають взаємністю.

"Як людина, яка вивчала поведінку тварин і є власницею кішок, здорово мати можливість показати, що кішки і люди можуть спілкуватися таким чином. Це те, про що вже підозрювали багато власників кішок, тому було цікаво знайти докази цього", - прокоментувала результати експерименту психологиня Карен Маккомб з британського Університету Сассекса.

Важливо відзначити, що дослідники в рамках експерименту також вирішили піти на тактильний контакт з кішками. Вони виконали той же процес повільного моргання, що і в першому експерименті, але ще і протягнули руку до тварини. І на ці дії чужі коти відреагували доброзичливо - вони відповіли посмішкою і сміливо наблизилися до людини.

"І це те, що ви можете спробувати зі своєю кішкою або з кішками, яких ви зустрінете на вулиці. Це відмінний спосіб укріпити вашу зв'язок з кішками. Спробуйте звузити очі, дивлячись на них, нібито розслабляєтеся. Посміхніться, а потім закрийте очі на пару секунд. ви помітите, що коти самі дадуть відповідь так само, і ви зможете почати свого роду бесіду ", - підсумували вчені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені недавно прийшли до висновку, що собаки краще за всіх можуть підтримати дітей, які перебувають в стані стресу. Більш того, у них це виходить краще, ніж у більшості батьків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?