Вчені дізналися, скільки насправді триває імунітет до коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені дізналися, скільки насправді триває імунітет до коронавірусу

Вчені дізналися, скільки насправді триває імунітет до коронавірусу
Джерело:  online.ua

Вчені з Австралії неочікувано для всіх з'ясували, що перехворілі на COVID-19 люди мають імунний захист від хвороби щонайменше 8 місяців. Варто звернути увагу на те, що це перше дослідження, яке свідчить про такий тривалий імунітет до коронавірусу. Чимало досліджень, які були проведені раніше, вказували на те, що рівень антитіл до коронавірусу знижується вже через декілька місяців після хвороби. Це викликало побоювання та ставило під сумнів ефективність вакцин. Але нове дослідження, опубліковане у журналі Science Immunology, вперше продемонструвало обнадійливі результати, передає ONLINE.UA.

За словами дослідників, специфічні клітини в імунній системі – В-клітини пам'яті – "запам'ятовують" інфікування коронавірусом.

"Коли вірус вдруге намагається проникнути в організм, ці клітини запускають захисну імунну відповідь шляхом швидкого вироблення захисних антитіл", — йдеться в повідомленні.

Наразі уже відомо, як вчені проводоли це дослідження. Зазначається, що представники університету Монаша, Альфредського науково-дослідного альянсу та Інституту Бернета відібрали 36 зразків крові у 25 пацієнтів через 4 та 242 дні після їхнього інфікування. Як і під час інших досліджень, які вивчали лише реакцію антитіл, науковці з'ясували, що кількість антитіл проти вірусу почала знижуватися вже через 20 днів після інфікування.

"Однак у всіх пацієнтів продовжували виявляти В-клітини пам'яті, які розпізнавали 1 із 2 компонентів вірусу SARS-CoV-2, а саме: S-білок та нуклеокапсид. І, що дуже важливо, ці специфічні В-клітини пам’яті були стабільними усі 8 місяців після зараження", — пише видання.

Результати цього дослідження підтверджують той факт, що ефективність будь-якої вакцини проти вірусу таки буде триматися досить тривалий термін. Окрім того, вони пояснюють, чому за весь час пандемії є так мало прикладів справжнього повторного інфікування коронавірусом серед мільйонів хворих.

 Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська експертка Наталя Виноград розкрила правду про новий штам коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?