Вчені долучили штучний інтелект до боротьби з коронавірусом
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені долучили штучний інтелект до боротьби з коронавірусом

Вчені долучили штучний інтелект до боротьби з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Команда науковців розробила алгоритм для штучного інтелекту, який здатний допомогти людству у перемозі над пандемією коронавірусу COVID-19. Розробка фахівців здатна виявили ознаки згаданої інфекції у кашлю людини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За оприлюдненими даними, підсумки дослідження показали здатність алгоритму підтвердити наявність коронавірусу в 98,5% людей, які перед цією перевіркою отримали позитивний тест.

Водночас алгоритм продемонстрував надзвичайну ефективність під час виявлення безсимптомних випадків. Штучний інтелект "вгадав" 100% пацієнтів з відповідним перебігом хвороби.

"Спосіб, яким ви видаєте звуки (кашлю) змінюється, коли у вас COVID-19, навіть, якщо у вас немає симптомів", - цитує служба Брайана Субірану, одного з авторів дослідження.

Експерт зауважив, людському вуху не під силу вловити усі зміни, які відбуваються зі звучанням кашлю під час інфікування.

Нагадаємо, станом на початок листопаду у всьому світі підтвердили майже 47 мільйонів випадків коронавірусу COVID-19, з них понад 1,2 мільйона призвели до смерті пацієнта. Безсимптомні випадки все ще становлять надзвичайну небезпеку для людства, адже така особа продовжує розносити інфекцію, хоча й сама не підозрює про свій стан.

У багатьох європейських країнах почали відновлювати жорсткі обмеження та навіть вводити комендантську годину, пояснюючи це другою хвилею пандемії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров’я виступили з новою жорсткою заявою про ситуації з коронавірусом COVID-19 в Україні. Очільник відомства Максим Степанов заявив про шалені темпи, яких набула епідемія останнього часу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?