Вчені: гарнір потрібно їсти останнім
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені: гарнір потрібно їсти останнім

Вчені: гарнір потрібно їсти останнім
Джерело:  Настрій

Вчені з Японії провели дослідження із задіянням двох груп добровольців, в одну з яких входили добровольці, що хворіють на діабет. За результатами дослідження, для того, щоб запобігти стрибки цукру в крові, необхідно їсти гарнір останнім, передає  Настроение.

Експерти моніторили показники рівня глюкози через чотири години після прийому їжі. При цьому рис вживався першим або останнім. Виявилося, коли люди з'їдали рис через 15 хвилин після вживання в їжу вареної скумбрії або смаженої яловичини, рівні глюкози були нижче приблизно на 30% і 40% відповідно в порівнянні з тими випадками, коли вони спочатку з'їдали рис.

Вчені переконані: вживання риби і м'яса в якості першої страви стимулює вироблення інкретинів. Це гормони шлунково-кишкового тракту, які гальмують активність шлунка, що, у свою чергу, не дає цукру різко підскакувати. Ефективність підходу можна підвищити ще більше, якщо до м'яса, риби і рису споживати овочі, кажуть вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?