Вчені нарешті знайшли молекулу-вбивцю коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені нарешті знайшли молекулу-вбивцю коронавірусу

Вчені нарешті знайшли молекулу-вбивцю коронавірусу
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені повідомили, що рослинний противірусний агент тапсигаргін (ТГ), який вдалося отримати із групи отруйних рослин, відомих як "смертоносна морква", продемонстрував вражаючу ефективність проти коронавірусу.

Джерело: ScinceAlert

Науковці знайшли речовину, яка ефективна проти всіх варіантів коронавірусу

За словами вчених, тапсигаргін (ТГ), цілком можливо, ефективний проти всіх варіантів коронавірусу, зокрема, проти штаму Дельта. Вони звертають увагу на те, що дослідження проводили на клітинних культурах у лабораторії.

Дослідники дійшли висновку, що введення ТГ до інфікування коронавірусом або під час активної фази інфікування, блокує та інгібує варіанти SARS-CoV-2, викликаючи потужну захисну відповідь.

"Одна попередня доза ТГ до інфікування ефективно блокувала всі одноваріантні інфекції та кожну комбінацію (варіанти AB, AD, BD) супутньої інфекції на рівні понад 95 %", - сказано у висновках вчених.

Яким чином діє молекула-вбиця COVID-19

За словами науковців, як противірусний препарат, орієнтований на господаря, ТГ, очевидно, що вміє блокувати окремі механізми, які віруси, такі як SARS-CoV-2 використовують для поширення по всьому тілу.

На переконання дослідників, ТГ не може стати на заваді проникненню вірусу, однак вміє запускати внутрішньоклітинні шляхи для придушення реплікації вірусу.

"Дослідження клітинної культури також підтвердило вищу швидкість реплікації та швидкість передачі від клітини до клітини варіанта Дельта. Зокрема, вчені виявили, що він поширюється вчетверо швидше, ніж Альфа варіант коронавірусу, і в 9 разів швидше, ніж Бета штам", - йдеться у висновках вчених.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?