Вчені навчилися прогнозувати важкість хвороби COVID-19 за антитілами
Категорія
Технології
Дата публікації

Вчені навчилися прогнозувати важкість хвороби COVID-19 за антитілами

Вчені навчилися прогнозувати важкість хвороби COVID-19 за антитілами
Джерело:  online.ua

Науковці з'ясували, як можна спрогнозувати важкість перебігу коронавірусу COVID-19 у різних людей. Для цього вини дослідили показники стосовно імунної відповіді різних пацієнтів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Harvard Gazette.

Автором дослідження став представник Інституту Рагону та Гарварду Галі Альтер. Він наголосив, смертельні та вилікувані випадки інфекції відзначилися різною еволюцією антитіл.

Перш за все учасники спостерігали за імунною відповіддю 193 пацієнтів та порівняли результати поміж кількох категорій: тих, хто помер, або мав середній чи важкий перебіг хвороби.

Усі вони мали фактично відмінні антитіла. Смертельні випадки продемонстрували неповну відповідь захисної системи.

"Був значний дефект у розробці антитіл IgG, що може мати важливе значення для раннього контролю та елімінації вірусу. Тут ми змогли побачити глобальний вплив цієї дефектної еволюції IgG, що призвело до порушення життєво необхідної здатності імунітету очищати організм від вірусу", - резюмували експерти.

Пацієнти, які померли внаслідок ураження COVID-19, мали антитіла, що жодного разу не розвили здатність повноцінної відповіді на атаку вірусу.

Станом на 20 листопада COVID-19 діагностували майже у 57 мільйонів людей, кількість смертельних випадків сягнула 1,36 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда науковців провела нове дослідження щодо тривалості імунного захисту проти коронавірусу COVID-19. Вони встановили, що насправді організм може зберігати антитіла триваліший час, ніж вважали раніше. Йдеться про повноцінний захист на роки вперед, а не про кілька місяців, які визначили експерти у попереденіх дослідженнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?