Вчені назвали найпростіший спосіб запам'ятати важливу інформацію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали найпростіший спосіб запам'ятати важливу інформацію

Вчені назвали найпростіший спосіб запам'ятати важливу інформацію
Джерело:  online.ua

Нейробіологи з Норвезького університету науки і технології після тривалих досліджень дійшли висновку, що найкраще запам'ятовується інформація, яку людина написала від руки. Варто звернути увагу на те, що вчені детально проаналізували патерни мозкових хвиль дітей і молоді під час написання тексту від руки або набору на клавіатурі. За словами дослідників, мозок сприймає ці дії по-різному. Виявилося, що необхідні для навчання мозкові хвилі виникають у людей лише тоді, коли текст фіксується під час написання від руки, а не під час набору тексту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання New Atlas.

За словами вчених, коли учасники їхніх експериментів писали від руки за допомогою цифрового стилоса, синхронізувалися ділянки мозку в тім'яній і центральній частках. Що важливо розуміти, активність цих областей пов'язана з запам'ятовуванням і кодуванням нової інформації, тож важлива під час навчання.

"Писати від руки – трохи повільніший процес, але для дитини важливо пройти цю тяжку фазу. Складні рухи рукою і правильне написання літер корисні з кількох причин. Якщо ви використовуєте клавіатуру, то робите один і той самий рух. А на листку потрібно контролювати моторику і почуття", - розповіла одна із авторок дослідження Одрі ван дер Мер.

Нейробіологи звернули увагу на те, що в жодному випадку не пропонують відмовитися від цифрових пристроїв в освіті. Вони просто вказують на те, що метод запису інформації все-таки пов'язаний з нейронними процесами.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що науковці зі Стенфордського університету змогли з’ясувати, що організм людини дійсно переживає прогнозовані зміни протягом року, однак, що важливо розуміти, вони не збігаються зі звичним поділом на весну, літо, осінь і зиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?