Вчені назвали нову смертельну загрозу для людства
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали нову смертельну загрозу для людства

Вчені назвали нову смертельну загрозу для людства
Джерело:  online.ua

Австралійські вчені прогнозують нову глобальну катастрофу для людства. За їхніми словами, глобальне потепління спровокує багато смертей через недоїдання, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "EurekAlert!".

Наразі дослідникам вдалося проаналізувати дані понад 80 відсотків населення Бразилії про госпіталізацію в період з 2000 по 2015 рік. Також вчені звернули увагу на середньодобові температури.

"Виявилося, що з підвищенням температури повітря всього на один градус в спекотну пору року на 2,5% збільшується кількість випадків госпіталізації через недоїдання. Найбільше в спеку страждають люди у віці за 80 років і діти від п'яти до 19 років", - сказано в повідомленні.

За попередніми даними, в найближчі роки глобальне потепління стане причиною зростання захворюваності, пов'язаної з недостатнім харчуванням. Високі температури знижують апетит, бажання готувати їжу, погіршують травлення, впливають на загострення захворювань шлунка. Окрім того, варто зазначити, що кліматичні зміни ускладнять доступ до їжі ще на 3,2%, що призведе до смерті 30 тисяч людей через недоїдання до 2050 року.

Як повідомляє ONLINE.UA, шведський вчений заявив, що  можливим рятуванням від кризи харчування  в умовах глобального потепління може стати обережний канібалізм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?