Вчені назвали ще один ранній симптом коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали ще один ранній симптом коронавірусу

Вчені назвали ще один ранній симптом коронавірусу
Джерело:  online.ua

Французькі та іспанські вчені неочікувано для всіх дійшли висновку, що делірій (потьмарення свідомості і гарячкове марення) може бути раннім симптомом зараження коронавірусною інфекцією COVID-19. Варто звернути увагу на те, що дослідники провели аналіз наукових публікацій про вплив коронавірусу на центральну нервову систему і з'ясували, що делірій можна віднести до одного з ранніх симптомів COVID-19. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Medical Express.

"Делірій – це стан розгубленості, при якому людина відчуває себе не в контакті з реальністю, ніби вона мріє", – наголосив автор дослідження Хав'єр Корреа.

Він також додав, що потрібно бути готовими, оскільки такий стан розгубленості може свідчити про інфікування коронавірусом.

Що важливо розуміти, делірій – це психічний розлад, що протікає із затьмаренням свідомості, порушенням уваги і сприйняття. Особливо часто розлад виникає разом з високою температурою у літніх пацієнтів за кілька днів до прояву кашлю і та ускладнення процесу дихання.

Не можна не згадати про те, що раніше під час масштабних досліджень виявили ще одни новий симптом COVID-19 - гикавку. Про це офіційно повідомили американські медики з госпіталю Кук в Чикаго. За словами вчених, до них за допомогою звернувся 62-річний пенсіонер, який скаржився на постійну гикавку і втрату ваги.

"Підозр на коронавірус у нього ніяких не було — у пацієнта не було ні лихоманки, ні болю в горлі, ні закладеності носа. Також він не відзначав втрату нюху і смаку. Чоловікові було вирішено зробити ренгтен, щоб виключити новоутворення. Але знімок показав затемпення у вигляді матового скла в правому верхньому легкому, лівому середньому і нижньому легких та правому реберно-діафрагмальному кутку. Тоді пацієнту провели ще ряд аналізів, які підтвердили, що він хворий коронавірусом", — йдеться в повідомленні.

За словами науковці, постійна гикавка при Covid-19 може бути викликана ураженням нерва, який знаходиться біля діафрагми дихальних шляхів.

Як повідомляв ONLINE.UA, у МОЗ зізналися, чи будуть вводити чорну зону карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?