Вчені назвали вид стресу, який продовжує життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали вид стресу, який продовжує життя

Вчені назвали вид стресу, який продовжує життя
Джерело:  online.ua

Американські вчені виявили раніше невідому і несподівану форму стресу, яка запускає процес, що йде організму на користь, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Хроматинами називаються структури, які формують білки гістони – навколо них обертаються нитки ДНК в ядрах клітин. Інші білки скручуються навколо хроматину й утворюють складніші конфігурації. У складі хроматину відбувається реалізація генетичної інформації, так що він тісно пов'язаний з ДНК. Порушення цих структур веде до змін в генах. Спочатку дослідники ставили експерименти на пекарських дріжджах – вони вводили їм дози генів гістонів, щоб спровокувати так званий хроматиновий стрес, тобто зміни в структурах хроматину", - сказано в повідомленні.

Вчені думали, що модифіковані дріжджі проживуть менше, але все виявилося навпаки – новий вид стресу збільшив їх довговічність. Окрім того, ідентична реакція була у круглих черв'яків, мух-дрозофілів і ембріональних клітин мишей. Вчені думають, що то ж саме відноситься і до людини. Якщо це припущення підтвердиться в подальших дослідженнях, то дослідники зможуть знайти спосіб вплинути на процес старіння.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стала відома мелодія, яка допомагає боротися зі стресом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?