Вчені показали майбутнє Чумацького шляху — унікальне відео
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені показали майбутнє Чумацького шляху — унікальне відео

Вчені показали майбутнє Чумацького шляху — унікальне відео
Джерело:  online.ua

Вчені із Європейського космічного агентства (ЄКА), використовуючи комп'ютерне моделювання, отримали змогу продемонструвати, як змінюватиметься зоряне небо протягом наступних 400 000 років. В 60-секундном ролику показані зміни, які відбуватимуться у розташуванні зірок, які ми бачимо на небі. Варто зазначити, що він був створений на основі знімків, зроблених космічним телескопом Gaia і які стали загальнодоступними в грудні минулого року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на відео, яке оприлюднили на YouTube-каналі ESA Gaia Mission.

Що важливо розуміти, загалом, телескоп зібрав інформацію про 1,8 мільярда небесних об'єктів: їх координати, швидкість і орбітальні траєкторії.

"Об'єктами відеоролика ЄКА стали 40 тисяч зірок, розташовані в межах 325 світлових років від Сонця. Рухаючись крізь космос, вони залишають по собі світловий слід. Аналізуючи ці сліди, вчені можуть змоделювати прогноз про майбутній рух кожної зірки.В результаті моделювання з'ясувалося наступне: через 400 000 років більшість зірок скупчилася в правій частині екрану", — йдеться в повідомленні.

Нерівномірний розподіл, як стверджують науковці, зовсім не означає вплив на зірки якогось потужного джерела тяжіння, до прикладу, чорної діри. Співробітники ЄКА пояснюють це явище постійним рухом Сонця, щодо якого зірки групуються в такій конфігурації.

Це відео уже активно почали коментувати користувачі мережі.

"Як можна спрогнозувати далеке майбутнє космосу, якщо ви не можете спрогнозувати, що буде завтра чи через рік?; неймовірне відео, яке можна дивитися вічно; люблю такі ролики: навіть не віриться, що Всесвіт такий безмежний; чудова робота - з мене лайк", - діляться враження від відео люди в мережі.

Як повідомляв ONLINE.UA, агентство NASA оприлюднило яскраве відео, в якому зібрані унікальні кадри Сонця, зроблені космічною обсерваторією SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) протягом останніх 25 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?