Вчені попередили: річки по всьому світу отруєні антибіотиками
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені попередили: річки по всьому світу отруєні антибіотиками

Вчені попередили: річки по всьому світу отруєні антибіотиками
Джерело:  independent.co.uk

Британські вчені попереджають про небезпеку. Результати досліджень виявили, що річки майже по всьому світу мають високий рівень вмісту антибіотиків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Independent.

В ході наукових досліджень вчені вивчили хімічний зміст води в 72 річках, які протікають по територіях різних регіонів планети. Метою наукового експерименту стало виявлення нехарактерних хімічних речовин. Результати показали наявність майже в усіх річках, як мінімум, 14 широко використовуваних в світі антибіотиків. Усього ж нехарактерні хімічні сполуки були виявлені в 65 з 72 річок світу.

Наголошується, що найбільш несприятлива ситуація склалась в країнах Східної Азії і Африки. Наприклад, в Бангладеш концентрація антибіотиків в річках перевищує допустимий рівень в 300 разів. У більшості випадків залишки антибіотиків потрапляють у водні артерії через каналізацію разом з побутовими відходами.

Вчені побоюються, що згодом це може призвести до зародження «супербактерій», які матимуть стійкість до впливу ліків. У найгіршому варіанті розвитку подій це призведе до смерті мільйонів людей до 2050 року.

Нагадаємо, що вчора у столичній мерії розповіли про шалену популярність нового «скляного» мосту серед киян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?