Вчені попереджають про нову смертоносну епідемію
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені попереджають про нову смертоносну епідемію

Вчені попереджають про нову смертоносну епідемію
Джерело:  online.ua

Вчені з міжнародної групи попереджають про можливість виникнення смертельної епідемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Daily.

За словами науковців, бактерія Clostridium difficile колосальними темпами еволюціонує, стаючи нечутливою до дезінфікуючих засобів. Крім того, спричинюючи інфекційні захворювання кишечника, у тому числі сепсис, бактерія легко поширюється.

"Фахівці вивчили геном 906 штамів Clostridium difficile, виділених з людського організму, організму собак, свиней, коней і з навколишнього середовища. Було знайдено різновид мікроорганізму, пристосованого для життя в лікарняних умовах. Він став стійким до більшості дезінфікуючих засобів і навіть деяких ліків", - йдеться в повідомленні.

Науковці зазначають, що такий штам було виявлено в 70 відсотках лікарняних зразків.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що протягом трьох останніх років кількість регіонів РФ, де спостерігається епідемія ВІЛ, зросла більш ніж на 40%. Причому 70% нових хворих в 2018 році – це економічно активні люди у віці 30-50 років.

Як повідомляв ONLINE.UA, протягом 2018 року померло 36,9 тис. росіян, заражених ВІЛ. Основною причиною смерті серед ВІЛ-інфікованих був туберкульоз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?